L'emissió "fantasma" - Jornadas Europeas de Roma

El passat desembre de 2002, Correus va anunciar el concurs que, amb caràcter anual o bianual, tracta l'adquisició dels rotlles d'adhesius que s'empraran en les balances franquejadores durant l'any. Per al 2003 es preveu un consum de 500.000 rotlles.

En aquesta ocasió, però, a més de les ja conegudes FNMT i OVELAR es presentà una tercera empresa. Tal com establien les bases del concurs, l'empresa facilità a Correus uns rotlles de prova per tal de valorar-ne les característiques i testar-los en les balances.
 
Aquest és l'origen d'aquest curiós suport adhesiu dedicat a unes suposades "Jornadas Europeas de Roma", que no inclou els mots CORREOS ni ESPAÑA, i que possiblement mai no veurem, per tant, com a nova emissió ATM.

(Fes clic sobre l'imatge per ampliar)

Estudiant amb una mica més de detall el suport adhesiu podem veure que el sistema d'impressió no correspon als habituals utilitzats per FNMT i OVELAR. A més, les característiques del paper emprat en la fabricació, la mida i les ondulacions laterals són també diferents a les dels suports fabricats per aquestes dues empreses :
 

Mida del suport: 
47 x 27 mm.
Ondulació lateral amb puntes.

Fabricació :
OVELAR
(per encàrrec de la RCM-FNMT).

Mida del suport : 
47 x 26 mm.
Ondulació lateral més suau.

Fabricació : RCM-FNMT. Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Emissió de prova.

Mida del suport : 
47 x 27 mm.
Ondulació lateral suau.

Fabricació : ??

Format tipus 2 Format tipus 3

(Per a més informació sobre formats i característiques dels papers adhesius de base, visita aquesta pàgina)

En aquests moments desconeixem el resultat del concurs i si properament podrem veure alguna emissió fabricada per aquesta (de moment) desconeguda empresa.
Caldrà, doncs, estar ben atents a les noves emissions ...
 
 
(Actualització 24 d'abril de 2003)

Guanyadora del concurs públic convocat per Correus el desembre de 2002, l'empresa madrilenya SIGNE S.A. serà l'encarregada durant el 2003 de la fabricació dels suports adhesius que s'empren de base per als ATMs.
SIGNE, S.A. es va fundar el 1982 i està dedicada en exclusiva a edicions de seguretat.

Tal com venia succeïnt fins ara amb la F.N.M.T., l'empresa serà l'encarregada del disseny i fabricació de les etiquetes adhesives, però sempre a partir de les propostes realitzades i posteriorment aprovades des de l'Àrea de Filatèlia de Correus.
El darrer model fabricat per la F.N.M.T. és l'última emissió de la sèrie de motocicletes històriques; Soriano model Puma.
 


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 13.03.03. Darrera actualització:  08.08.04