Els ATMs falsos nadalencs ...

No és cap innocentada (tot i que podria ser-ho !), ni tampoc cap foto muntatge; És un autèntic ATM fals nadalenc ... i català !! que ha estat emprat com a franqueig en una carta perfectament circulada el desembre de 2002 entre dues localitats catalanes.

L'ATM és una magnífica obra d'art d'un autor anònim i la falsificació postal ha passat sens dubte totalment desapercebuda pels serveis de correus.Ja quasi bé un "clàssic" en aquestes dates pre-nadalenques, presentem la segona emissió ATM falsa i Nadalenca.

Segons sembla, i com en el cas anterior, es tracta d'una peça postal única realitzada de forma anònima i circulada el desembre de 2003.Com cada any, també el Nadal de 2004 va tenir el seu ATM fals i nadalenc.
El 3er. segell apòcrif en català té aquesta vegada un especial caràcter reivindicatiu.

Com en les anteriors ocasions, la peça postal ens va ser tramesa sense cap mena d'informació sobre l'origen, a excepció del matasegellat, i perfectament circulada el desembre de 2004.Sens dubte, ja tot un clàssic d'aquestes dates ... El 4rt segell apòcrif en català ha circulat novament el Nadal de 2005.
En aquesta ocasió es tracta d'una simpàtica emissió dels "SPC - Serveis Postals Catalans".

Com en d'altres edicions, la peça postal ha estat tramesa sense cap mena de remitent, i perfectament matasegellada, indexada i circulada el desembre de 2005.El Nadal de 2006 també ha tingut el seu segell apòcrif en català, una nova emissió dels anomenats "SPC - Serveis Postals Catalans".
A diferència de Correos sembla ser que els SPC han decidit seguir emetent ATMs ...

Tramesa sense cap mena de remitent, la carta -possiblement una peça única- ha estat matasegellada, indexada i circulada el desembre de 2006.Com es pot veure, els SPC segueixen emetent segells de valor variable ...

Es tracta del 6è segell apòcrif en català, una nova emissió nadalenca, peça única, que cada any arriba puntual i anònima per felicitar-nos les Festes -com sempre- amb un toc d'humor ....A diferència d'algunes administracions postals, els Serveis Postals Catalans milloren la qualitat de les seves emissions any rera any ...

Nova peça única, totalment anònima, el 7è segell apòcrif en català ha arribat puntual com cada any.
Molt bones festes !No sembla que la 'crisis' hagi afectat als Serveis Postals Catalans, que també el 2009 han creat i circulat el 8è segell apòcrif.

Tot un 'clàssic', esperat com cada any per molts dels nostres visitants, per donar una nota d'humor a les festes nadalenques.
En els darrers dies ens han arribat molts missatges preguntant per la ja tradicional 'emissió nadalenca' dels Serveis Postals Catalans. Doncs aquí la teniu; el 9è segell apòcrif en català ha arribat puntual com cada any.
Com sempre, el sobre ens ha arribat de forma anònima, tan sols amb l'indicació de que es tracta d'una peça única.

I després de tot el succeït durant 2010, més actual que mai ... tal vegada ben aviat veurem autèntiques emissions dels Serveis Postals Catalans ?En l'any de la lliberalització postal, els Serveis Postals Catalans celebren el seu 10è aniversari amb una nova emissió nadalenca, el 10è segell apòcrif.

El sobre anònim, rebut a la nostra adreça postal el desembre de 2011, ens felicita un any més les festes nadalenques amb simpatia i bon humor.La darrera emissió nadalenca dels Serveis Postals Catalans, el 11è segell apòcrif, ha arribat ben puntual com cada any. A l'interior del sobre, una nota anònima ens anuncia la fi d'aquestes emissions anuals.

Tal vegada ben aviat, les emissions dels Serveis Postals Catalans deixin de ser una simple broma per felicitar les festes, i els seus nous segells -ja amb validesa postal- anunciin la creació de la nova administració postal catalana.
NOTA MOLT IMPORTANT.    ATEEME desconeix totalment l'origen d'aquestes peces postals. Si bé recolzem les iniciatives per tal d'aconseguir que des de Correos es reconegui d'una vegada el caràcter plurinacional de l'Estat Espanyol amb l'emissió de signes de franqueig en totes les llengües de l'Estat, i malgrat la curiositat i simpatia d'aquestes peces postals (d'aquí la seva publicació), des de la nostra pàgina web no volem fomentar ni donem cap mena de suport a la producció d'ATMs o altres signes de franqueig falsos, la qual cosa no deixa de ser un frau a Correos.


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable
Tots els drets reservats. Pàgina creada el gener de 2003. Darrera actualització:  28.12.12