Post-Expo 2003

POST-EXPO és el major saló mundial relacionat amb el món postal i del correu. En l'edició de 2003 va ser Brussel·les la que va acollir aquesta exhibició postal, entre el 7 i el 9 d'octubre en el Brussels Exhibition Centre.

El saló està reservat als professionals del món del correu. És la gran cita anual on les empreses especialitzades (més de 150 expositors en la passada edició) mostren als representants d'empreses públiques i privades de correu de tot el món les seves darreres innovacions en matèria postal i de comunicacions.
 
Varen participar les principals empreses fabricants d'equips i distribuïdors automàtics d'ATMs: Automaten Technik Baumann GmbH, Sielaff GmbH & Co, Mettler Toledo, Hytech, Wincor-Nixdorf, New Vision, Samkyung i, és clar, l'espanyola Epelsa.

En els stands de les diferents empreses hi havia equips en demostració i, per tant, els visitants i els pocs col·leccionistes que pogueren accedir al recinte van tenir l'oportunitat d'aconseguir algunes interessants etiquetes o vinyetes de prova (que no ATMs, doncs no tenen absolutament cap valor postal).

L'empresa espanyola Epelsa havia disposat en el seu stand varis equips: balances postals model Eco-Postal, balances franquejadores Iris ET-RL i ET-RL/T, així com també un dels nous autoserveis model LF-1100. Va presentar igualment un nou prototipus de balança franquejadora, el RLT-PF, un equip compacte i d'altes prestacions, evolució dels models anteriors, equipat amb un display amb matriu gràfica que permet la representació de qualsevol caràcter o grafisme.

Tres dels equips exposats estaven equipats amb rotlles d'etiquetes de paper blanc autoadhesiu per a realitzar impressions de prova.
 
Etiquetes de prova emeses amb una balança franquejadora ET-RL/T (matrícula 0001).
Etiquetes de prova obtingudes amb un autoservei LF-1100 (matrícula 00001). El primer dia, 7 d'octubre, l'equip estava configurat per imprimir la data en les vinyetes i en els següents no apareixia la data, però sí la llegenda POST-EXPO 2003.
Va ser possible obtenir etiquetes (que no ATMs !) amb idèntics valors per correu normal i urgent als que es poden obtenir en els actuals autoserveis a Espanya.
I la gran novetat : Etiquetes de prova i d'ajust obtingudes amb el nou prototipus de balança franquejadora, model RLT-PF.
Les innovacions d'aquest equip i la seva capacitat gràfica es poden apreciar en el nou format d'impressió.

En l'exposició es van poder obtenir únicament etiquetes de prova d'aquest equip durant el primer dia i només amb el valor 100 EUR.

Prova d'impressió del nou prototipus en paper tèrmic de rebut

Col·laboració: C. Horion i D. v. Reeck, Bèlgica


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 26.10.03. Darrera actualització:  09.08.04