De la Pesseta a l'Euro. La transició dels ATMs en imatges.

Les balances franquejadores EPELSA en servei s'havien d'adaptar a la nova moneda. Durant el 2001 es realitzen modificacions en l'equipament i sistema informàtic de les oficines de correus.
 

El maig de 2001 es realitza el primer experiment; durant algunes setmanes vàries balances EPELSA ET-RL/IRIS es pre-ajusten per a la nova moneda i, abans de l'entrada de l'Euro, el resultat més visible és que passen a imprimir en 4 dígits, enlloc de 5.

Balança n. 3375 - Girona

A partir d'agost de 2001 i fins a finals d'any es realitzen els pre-ajustos definitius a totes les balances EPELSA ET-RL/IRIS en servei. La quasi totalitat de balances passen a imprimir en 6 dígits, enlloc dels 5 o 6 inicials.
 
Ambdós grups d'ATMs provenen de la mateixa balança : Nº. 6296 i dígits estrets, a dalt, Nº 3256 i dígits amples, a baix.

En adquirir el segon ATM per completar el franqueig necessari, la balança ja emprava un altre model ATM i imprimia en 6 dígits.

Des del 22 i fins el 28 de desembre de 2001 es produeix, per sorpresa, l'introducció avançada de l'Euro en les oficines de correus d'Espanya.

Balança n. 3244. Mata segells BURGOS 22.12.01

I finalment arriba l'Euro ; El 2 de gener de 2002 ja totes les balances en servei emeten ATMs en Euros, i amb l'augment de tarifes postals cal completar els franquejos en Pts
Les balances que imprimien en Pts. i amb 6 dígits, ara ho fan en Euros i amb 5 dígits, a més de la coma.
 
De nou, ambdós grups d'ATMs provenen de la mateixa balança : Nº. 4714 i dígits estrets, a dalt, Nº 3445 i dígits amples, a baix.

Es completen els franquejos amb nous ATMs en Euros.

En aquesta ocasió es tracta de dos ATMs de la balança 3146 ; l'ATM que complementa el franqueig, en Euros, inclou la data de compra (27.12.01), però el mata segell és posterior (12.01.02).
En l'imatge, el franqueig inicial en Pts. s'ha completat mitjançant un franqueig mecànic en Euros.


Per a una informació més detallada, visita la pàgina : Els ATMs térmics. Les variants d'impressió.


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 2002. Darrera actualització:  09.08.04