ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  1998 T15 (23)
FEDERICO GARCÍA LORCA. LA BARRACA
Data d'emissió :
Octubre de 1998
47 x 27 mm. - Format tipus 2
Paper :
Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió : Offset
Impressió del valor :
Tèrmica en negre
Valors / Sèrie : 1 a 9999 Pts / Sèrie: 23 (25)-35-70 Pts
Disseny i Fabricació :
FNMT- Fábrica Nacional de Moneda y Timbre / OVELAR, S.A.
Tiratge :
50.281.600 adhesius
Clica sobre l'imatge per ampliar

Veure les variants bàsiques d'impressió

Federico García Lorca
va néixer el 5 de juny de 1898 a Fuente Vaqueros (Granada). Als 11 anys es trasllada amb la seva família a viure a Granada, on estudia piano, el batxillerat i les carreres de Dret i Filosofia i Lletres.
El 1919 es trasllada a Madrid per continuar els seus estudis i s'allotja a la famosa Residència d'estudiants, on es troba amb un grup d'intel.lectuals que destacaren pel seu avantguardisme en les distintes disciplines artístiques ; Luís Buñuel, Salvador Dalí i Pepín Bello, entre d'altres, són alguns dels noms més significatius del moment. La seva passió per la literatura queda palesa ben aviat en les nombroses obres publicades i en l'èxit que comportaren entre el públic. Lorca fou amic de Manuel de Falla, amb qui va participar, el 1922, en la organització del festival de Cante Jondo de Granada, i serà Falla qui l'orienti en la música i les lletres que emprarà en el Poema de Cante Jondo.

El 1929 Lorca viatja als Estats Units acompanyant al polític Fernando de los Ríos, i allí escriu el famós llibre Poeta en Nueva York. Posteriorment es trasllada a Cuba, on pronuncia vàries conferències i recitals de poesia que li atorguen un èxit desbordant. A Cuba escriu El público i Así que pasen cinco años. En proclamar-se la II República García Lorca s'identifica culturalment amb ella i se li encarrega la direcció de "La Barraca", teatre universitari ambulant quina missió era portar les obres clàssiques pels pobles i ciutats.


Entre la seva extensa obra lírica no es pot oblidar el Romancero gitano i Llanto por la muerte de Ignacio Sánchez Mejía, inspirat en la mort de qui va ser gran torer i amic. Entre la seva obra teatral cal anomenar Bodas de sangre, Yerma, La casa de Bernarda Alba i Doña Rosita la soltera, entre d'altres.
La Guerra Civil el va sorprendre a Granada i una matinada del mes d'agost de 1936, García Lorca morí assassinat.

 

Font d'informació : Informatiu 15/98 Servicio Filatélico

Altres emissions filatèliques relacionades ...

També la filatèlia espanyola commemorà el 1.998 el centenari del naixement de l'espanyol més universal de les lletres contemporànies, amb la emissió d'un segell (Edifil 3549 / Yv. 3122 / Michel 3388) i una Tarja del Correu.
La Tarja està prefranquejada amb el propi segell; s'han editat 5.000 Targes de valor A (nacional) i número de catàleg (80-2).
Amb anterioritat també d'altres emissions de segells recullen la figura i l'obra d'aquest escriptor, com la sèrie EUROPA-CEPT de 1980 (Edifil 2568 / Yv. 2214 / Michel 2460).INICI PÀGINA
PRINCIPAL
Els ATMs
a ESPANYA
Els ATMs
TÈRMICS
Emissions
1998
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 1999. Darrera actualització:  17.08.04