ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  1999 T22 (30)
1999. AÑO DE LA EDUCACIÓN VIAL
Data d'emissió :
Maig de 1999
47 x 27 mm. - Format tipus 2
Paper :
Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió : Offset
Impressió del valor :
Tèrmica en negre
Valors / Sèrie : 1 a 9999 Pts / Sèrie S.F.: 25-35-70 Pts
Disseny i Fabricació :
FNMT- Fábrica Nacional de Moneda y Timbre / OVELAR, S.A.
Tiratge :
46.086.400 adhesius
Clica sobre l'imatge per ampliar

Veure les variants bàsiques d'impressió

La designació del 1999 com a "Any de l'Educació Vial"  pretén l'unificació dels esforços que realitzen entitats públiques i privades per tal de concienciar els ciutadans de l'important problema que suposen els accidents de tràfic en la societat moderna ; una preocupació que comparteix Europa i es traduí el 1999 en la celebració de congressos, debats i cursos per tal de donar un impuls a l'educació vial, en la que tots som peces clau.

El 1990, el Senat espanyol va crear una Comissió Especial per tal d'analitzar les problemes generats pels automòbils i estudiar com millorar la seguretat vial dels usuaris. Experts i representants de les entitats relacionades amb el vehicle van exposar les seves opinions en aquell fòrum i oferiren les seves possible solucions. Sens dubte, la xifra de vides perdudes en accidents de tràfic a Espanya era al darrera d'aquella preocupació, doncs cada any són al voltant de 6.000 persones les que moren en els carrers i carreteres espanyoles.

Les conclusions, dos anys després, destacaven com a actuació primordial l'impuls i la millora de l'educació vial dels ciutadans de qualsevol edat i condició, implicant les administracions públiques i els estaments socials en totes les seves vertents. És per això que, el 1997, en la línia d'unificar esforços, en el Consejo Superior de Tráfico es va proposar la denominació de 1999 com a "Any de l'Educació Vial", iniciativa acceptada per tots els components i que va donar lloc a un grup de treball format pel Ministerio de Educación y Cultura (MEC), la Dirección General de Tráfico (DGT), la Confederación Nacional de Autoescuelas (CNAE), el Real Automóvil Club de España (RACE), Creu Roja y UNESPA, patronal de les companyies asseguradores.
 
 

Font d'informació D.G.T.


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
Els ATMs
a ESPANYA
Els ATMs
TÈRMICS
Emissions
1999
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 2000. Darrera actualització:  16.08.04