ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  2OOO T37 (45)
350 Aniv. de la llegada de la imagen de la Purísima Concepción al Santuario Franciscano de Castroverde de Campos (Zamora)
Data d'emissió :
Juliol de 2000
47 x 27 mm. - Format tipus 2
Paper :
Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió : Offset
Impressió del valor :
Tèrmica en negre
Valors / Sèrie : 1 a 9999 Pts / Sèrie S.F.: 25-35-70 Pts
Disseny i Fabricació :
FNMT- Fábrica Nacional de Moneda y Timbre / OVELAR, S.A.
Tiratge :
74.115.200 adhesius
Clica sobre l'imatge per ampliar

Veure les variants bàsiques d'impressió

L'arribada de l'imatge de la Purísima Concepción al Convent Franciscà de Castroverde de Campos data aproximadament de l'any 1650 i està envoltada d'una curiosa llegenda explicada pel P. Juan de San Antonio en la seva Crónica de la Provincia de San Pablo;

" Cuando entraba la imagen en el templo de San Salvador, se hallaba presente el Señor Conde de Grajal, el cual, prendado de su belleza, hizo vivas instancias al Padre Guardián, Fray Blas de los Ángeles, para que se le cediera, a fin de colocarla en el oratorio de su palacio. Accedió a los ruegos del Señor conde el Padre Guardián, por lo cual se dio inmediatamente la orden de que la imagen se acomodase de nuevo en el carro que la transportaba ; más cuando se quiso hacer andar las mulas, quedaron éstas inmóviles, sin que toda industria humana fuese capaz de conseguir que diesen un solo paso. "
Es creu que la imatge va ser tallada durant el primer terç del segle XVII a Valladolid i, per les seves característiques i ornamentació s'atribueix a l'escultor de l'escola castellana Gregorio Fernández (Sarria, Lugo, 1576 - Valladolid, 163 ). És d'una bellesa exquisida i està confegida en una sola peça de fusta.
Des d'aquella data, i segons narra la tradició oral, la imatge de la Purísima es treu en processó cada cinquanta anys, tot i que també s'ha fet així en ocasions excepcionals, com en èpoques de perllongada sequera o el 1987, coincidint amb el Año Mariano. Aquesta va ser la darrera vegada en que es va treure la Verge del Convent, tot i que és l'anterior -el 1950- la que tothom recorda amb un profund sentiment. En aquella ocasió la celebració del 300 Aniversari va comptar amb l'assistència de nombroses personalitats de l'Església i un important programa d'activitats festives.

L'idea de sol·licitar una emissió a Correus, a l'igual que la confecció del programa d'actes i la publicació de la postal de la Verge, va sorgir de la Comisión por el 350 Aniversario, òrgan encarregat de la direcció i supervisió dels actes festius.

Aquesta Comissió es va crear l'abril de 1998 a l'empara del Pare Alfonso (guardià del Convent) i ha estat formada per un president, un vice-president, un secretari, un tresorer i catorze vocals.
En agost de 1999, en el transcurs d'una de les assemblees generals mensuals que celebrava la Comissió, es va proposar de sol·licitar una etiqueta commemorativa a Correus.
L'acceptació de la proposta i confirmació definitiva va arribar a la Comissió el 5 de gener de 2000 i l'emissió es va posar finalment en circulació en el mes de juny del mateix any.

Les Fiestas Culturales con motivo del 350 Aniversario es van celebrar del 4 al 13 d'agost de 2000 i entre els nombrosos actes programats podem ressenyar la utilització en l'oficina de Correus local, i durant el dia 10 d'agost, d'un mata segells o marca postal commemorativa de l'esdeveniment.


Programa de les Fiestas Culturales del 350 Aniversario
 

Informació facilitada per Don Pascual Burón Fernández, vocal de la Comissió pel 350 Aniversario de la llegada de la imagen de la Purísima al Santuario P.P. Franciscanos de Castroverde de Campos


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
Els ATMs
a ESPANYA
Els ATMs
TÈRMICS
Emissions
2OOO
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 2000. Darrera actualització:  16.08.04