ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  2OO1 T45 (53)
Consejo Internacional de Museos. ICOM 2001. Barcelona
Data d'emissió :
  Abril de 2001 (1a. data coneguda : 04.04.01)
  47 x 26 mm. - Format tipus 3
Paper :
  Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió :   Offset a 4 colors
Impressió del valor :
  Tèrmica en negre
Valors / Sèrie :   1 a 9999 PTS / Sèrie S.F.: 30-40-75 PTS
Disseny i Fabricació :
  RCM-FNMT. Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda y Timbre
Referència / Tiratge :
  90301 / 49.187.000 adhesius
Clica sobre l'imatge per ampliar

Veure les variants bàsiques d'impressió

Del 1 al 7 de juliol de 2001 es celebrà al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 19a. Conferència General i la 20a. Assemblea General d'ICOM, el Consell Internacional de Museus, amb el títol central: Gestionant el canvi: el museu enfront dels reptes econòmics i socials.

L'emissió commemorativa d'ICOM 2001 fou sol·licitada a la Comissió de programació el 2000 per Rafael Feria, Director del Museo Casa de la Moneda i president d'ICOM-Espanya, i per iniciativa del Consell Executiu d'aquesta Associació.

El disseny de l'ATM és una proposta inicial d'ICOM-Espanya, i mostra el logotip de l'esdeveniment (B de Barcelona sobre un fons de trencadís) i l'imatge del Palau Nacional de Montjuïc, a Barcelona.

 
Construcció cabdal de l'Exposició Internacional de 1929, des de 1934 acull el Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC, seu de les oficines d'ICOM 2001.
Variants, varietats, errors ...
 
D'aquest model es coneix un curiós error de fabricació pel qual en alguns rotlles tot el disseny es troba desplaçat a la part inferior del suport adhesiu. 
Sorprenentment alguns rotlles amb aquest important error van ser emprats realment per emetre ATMs en vàries oficines de correus.
(Clica en l'imatge per ampliar)

Tant o més rar és aquest altre error en l'impressió del paper suport, que suposa una curiosa variant. Per error es va recobrir totalment el suport d'un fons de punts blaus, que li confereixen un aspecte ben especial.
Es deconeix el nombre de rotlles afectats amb aquesta particularitat, tot i que es pot suposar que es va detectar ràpidament i, per tant, existeixen molt pocs ATMs amb aquest error.

A l'igual que per la resta d'emissions, existeixen variacions importants en la tonalitat general dels suports a causa dels procediments d'impressió, alguns més evidents que d'altres.
No es poden considerar variants de disseny.

Maximofília

Mostrem alguns exemples de Targes realitzades amb l'emissió ATM ICOM 2001.

 
ICOM 2001 Barcelona. Consejo Internacional de Museos Palau Nacional de Montjuïc, Barcelona

A l'igual que per la majoria d'emissions ATM d'Espanya no existeixen Sobres de Primer Dia d'emissió o FDCs, ni matasegells commemoratius de l'emissió.


El Consell Internacional de Museus (ICOM - International Council of Museums) és una organització multinacional no governamental sense ànim de lucre, fundada el 1946, que es dedica a promoure el desenvolupament dels museus i de la professió museística, en totes les seves disciplines i a nivell mundial.
L'ICOM compta actualment amb més de 13.000 membres en 148 nacions i està associat a l'UNESCO. El Secretariat i el Centre d'Informació són a París, des d'on es coordinen les activitats i programes que vinculen a professionals de distintes latituds.
Els objectius d'ICOM són respondre als problemes i necessitats del professionals dels Museus. Les activitats d'ICOM estan enfocades cap el reforçament dels treballs de cooperació regional, la lluita contra el tràfic il·lícit de bens culturals, la difusió del Codi d'ètica Professional i la formació i intercanvis professionals. El 1951 l'UNESCO i l'ICOM van realitzar l'anomenada "Creuada dels Museus", campanya informativa amb el propòsit de crear consciència del rellevant paper dels museus en la societat. Anys més tard, el 1977, es va instaurar el 18 de maig com a Dia Internacional dels Museus.


INICI   PÀGINA
PRINCIPAL
  Els ATMs
a ESPANYA
 
Els ATMs
TÈRMICS
 
Emissions
2OO1
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada l'abril de 2001. Darrera actualització:  11.11.04