ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  2OO1 T53 (61)
Cotxes d'època (4). ROLLS ROYCE S.G. 1919 (CASC)
Data d'emissió :
  Octubre de 2001 (1a. data: 22.10.01, Servei Filat.)
  47 x 27 mm. - Format tipus 2
Paper :
  Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió :   Offset a 4 colors
Impressió del valor :
  Tèrmica en negre
Valors / Sèrie :   1 a 9999 Pts / Sèrie S.F.: 30-40-75 Pts
Disseny i Fabricació :
  FNMT- Fábrica Nacional de Moneda y Timbre / OVELAR,S.A.
Referència / Tiratge :
  91101 / 50.889.600 adhesius
Clica sobre l'imatge per ampliar

Veure les variants bàsiques d'impressió

Quarta emissió de la sèrie d'ATMs dedicada als cotxes antics o d'època.

L'Honorable Charles Stuart Rolls, aristòcrata britànic, aventurer i emprenedor, fou un dels pilots automobilístics més importants del seu temps.
Coneixedor de les classes acomodades, estava convençut de que hi havia un important mercat per als cotxes de gran luxe. Impressionat pel primer prototipus de dos cilindres de l'enginyer Frederick Henry Royce, el 1904 presentaren a París el primer model de la futura marca Rolls-Royce en l'Exposició de l'Automòbil.

Ja des d'aleshores els Rolls-Royce es distingiren per la clàssica graella del radiador, fruit de l'interès de Ch. S. Rolls per l'arquitectura grega.
L'Honorable Charles Stuart Rolls, entusiasta aviador, morí en un accident amb un biplà el 1910. En aquesta època tots els Rolls-Royce es començaven a vendre amb el famós "Spirit of Ecstasy" (L'esperit de l'èxtasi) sobre la tapa del radiador. L'escultura, realitzada especialment pel jove artista Charles Sykes, tenia com a model a Eleanor Thornton, "secretaria" de Claude Johnson, l'aleshores director gerent de Rolls Royce Motor Cars.
L'obra, coneguda a Estats Units com a "Flying lady" (Dama voladora), havia estat encarregada pels directius de l'empresa per tal d'evitar que alguns propietaris dels seus automòbils adornessin el capó de forma "inapropiada".

La consagració definitiva de la marca arribaria amb l'aparició del Silver Ghost (Fantasma / espectre de plata) o S.G. (segons el texte de l'ATM), del que es construïren 2.699 unitats entre 1906 i 1925 (a Crewe, UK, i a partir de 1921 també a la factoria dels Estats Units).
Amb un motor de 6 cilindres en línia, era un automòbil suau i silenciós que pel seu refinament tècnic i elegància de disseny es considerà "L'automòbil dels Reis", tal vegada el millor automòbil del món.
Rolls-Royce Silver Ghost, 1915

A partir d'aquí, altres models el seguiren; els Phantom, a partir de 1925, Silver Dawn (Clareig de plata) el 1949, Silver Cloud (Núvol de plata) el 1955, el Silver Shadow (Ombra de plata) el 1965, Silver Spirit (Esperit de plata) i la limusina Silver Spur (Esperó de plata) el 1980, Silver Seraph, el Corniche, ...

L'enginyer F. H. Royce morí el 1933 i la Rolls Royce s'havia ja incorporat de forma brillant a la fabricació de motors per aviació; El 1939 proveí la RAF de la major part dels motors per als seus avions.

Amb la seva clientela de Reis, Prínceps i magnats, la marca mítica ha estat des de la seva fundació, un símbol de distinció en tot el món i els seus vehicles sinònim de perfecció i confort.Els cotxes antics i la filatèlia

INICI   PÀGINA
PRINCIPAL
  Els ATMs
a ESPANYA
 
Els ATMs
TÈRMICS
 
Emissions
2OO1
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada l'octubre de 2001. Darrera actualització:  08.01.05