ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  2OO2 64
Vaixells històrics (2). PAILEBOT "SANTA EULÀLIA" (M.M.B.-C.D.M.)
Data d'emissió :
Maig de 2002 (1a. data coneguda : 22.05.02, S. Fil.)
47 x 26 mm. - Format tipus 3
Paper :
Tèrmic autoadhesiu - dibuix multicolor
Impressió valor :
Tèrmica en negre
Variants d'impressió : 2+2 (Epelsa amb 5 i 4 dígits amples i estrets)
Valors / Sèrie : 0,01 € a 99,99 € / Sèrie S.F.: 0,20-0,25-0,50 €
Disseny i Fabricació :
RCM-FNMT. Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda y Timbre
Tiratge :
50.000.000 d'adhesius
Clica sobre l'imatge per ampliar
Segona emissió de la sèrie d'ATMs que es dedica als vaixells històrics.
 
El gener de 1919 va ser botat a la platja de Torrevieja un pailebot de tres pals que va ser batejat amb el nom de Carmen Flores en honor de la filla de l'armador, Pascual Flores. L'història d'aquest vaixell és la mateixa dels darrers temps de la marina a vela a Espanya i el tràfic de cabotatge a les nostres costes.

Durant una dècada el Carmen Flores va ser un veler pur, dedicat al comerç de cabotatge mediterrani, tot i que va fer també dos viatges a l'illa de Cuba
L'any 1928 la nau va rebre un motor auxiliar, va perdre un pal i va quedar com a moto veler durant molt anys, primer com a Puerto de Palma (1931) i a partir de 1936 com a Cala San Vicenç.


L'any 1975, quan la major part dels vaixells de la seva classe i de la seva època havien estat perduts o destruïts, l'embarcació va passar a prestar servei com a vaixell auxiliar d'una empresa de treballs submarins, ara amb el nom de Sayremar Uno.
El Museu Marítim de Barcelona el va adquirir en subhasta l'any 1997.
Després de recollir tot tipus d'informació històrica i tècnica, l'any 1998 van iniciar-se els treballs de restauració i reconstrucció, conservant tot allò que era possible. 

El Santa Eulàlia, tal com ha estat rebatejat en honor a la co-patrona de la ciutat de Barcelona, és el vaixell insígnia del Museu Marítim de Barcelona, però alhora vol ser l'ambaixador de la ciutat i del país per totes les mars del món. 

La presentació oficial del Pailebot Santa Eulàlia es va realitzar durant la "Regata Ruta de la Sal", la sortida de la qual es va realitzar al port de Barcelona el dia 12 d'abril del 2001.

La present emissió ha estat possible mercès a la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona (M.M.B.), a través del Centre de Documentació Marítima (C.D.M.).
 
Els suports adhesius d'aquest model presenten un error cíclic de fabricació, pel qual el disseny es va desplaçant cap avall i retorna a la posició original cada 21 etiquetes.
Més informació ...
Font de l'informació : Museu Marítim de Barcelona


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
Els ATMs
a ESPANYA
Els ATMs
TÈRMICS
EMISSIONS
2OO2
ATM Web - Correus espanyols i Llatino-americans : http://www.fut.es/~jjj/atm
© J. Jové - M. Sans. Tots els drets reservats. Darrera actualització d'aquesta pàgina : 28.05.02