ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  2OO4 T97 (105)
11-M. Madrid. Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme
Data d'emissió :
Abril 2004 (1a. data: 06.04.04 / 14.05.04, S.Filat.)
47 x 26,5 mm. - Format tipus 3
Paper :
Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió : Offset i tinta invisible luminiscent de seguretat
Impressió del valor :
Tèrmica en negre
Valors / Sèrie : 0,01 a 99,99 € / Sèrie S.F.: 0,27-0,52-0,77 €
Disseny i Fabricació :
RCM-FNMT. Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda y Timbre
Referència / Tiratge :
90104 / 20.000.000 d'adhesius (aprox.)
Clica sobre l'imatge per ampliar

Veure les variants bàsiques d'impressió

Es tracta d'una emissió especial, evidentment no prevista en el calendari d'emissions per l'any.
Ha estat fabricada novament per la RCM-FNMT que, per primera vegada, ha incorporat l'impressió de l'emblema de correus en la part central inferior dels suports adhesius amb tinta invisible de seguretat, de forma similar a les emissions fabricades per SIGNE, S.A.

 
El Parlament Europeu ha declarat l' 11 de març Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme; una data que quedarà gravada en la memòria de tots pel terrible atemptat perpetrat a Madrid i al que la filatèlia s'uneix amb l'emissió d'un segell de 0,27 euros (emès el 2 d'abril de 2004), un carnet de segells adhesius tarifa “A” i un segell de valor variable o ATM, com a homenatge a les víctimes.

A finals de març, Correos envià una circular a totes les oficines en la que se'ls informava sobre la propera recepció d'aquestes emissions i se'ls demanava en fessin ús de forma generalitzada i prioritària en els diferents formats, per a tots els enviaments i fins que s'exhaurissin.

Carnet de 8 segells adhesius tarifa "A".
El brutal atemptat causà una gran consternació en la comunitat internacional i des de tots els racons del mon arribaren testimonis de condemna, repulsa i indignació. 
El President del Parlament Europeu, l'irlandès Pat Cox, expressà la seva més profunda tristesa i sentit dolor amb aquestes paraules: “No més bombes, no més morts. Entre tots acabarem amb els terroristes”.
L'organisme europeu tenia previst declarar l' 11 de setembre, dat de l'atemptat a Nova Iork, com a Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, però els esdeveniments succeïts a Madrid han fet que es canviés la data per la de l' 11 de març.
El recolzament i la solidaritat, tant dels ciutadans espanyols com dels organismes i institucions nacionals i internacionals, són trets a destacar des del moment que es produí l'atemptat que s'ha convertit, malauradament, en el més important dels soferts a Europa, amb prop de 200 morts de 16 nacionalitats distintes, a més de l'espanyola, i més de 1.600 ferits.
En les diferents emissions filatèliques es reprodueix un llaç negre que simbolitza la repulsa cap els atemptats i el radical refús a la violència; una senyal de dol que van lluir a les pantalles les cadenes públiques i privades de televisió i que molts ciutadans van portar en les seves solapes.

Ja el 1997, la filatèlia va emetre un segell amb un llaç blau com a condemna del segrestament i assassinat del regidor d'Ermua Miguel Àngel Blanco.

(Extret de la web de Correos)

Sobre commemoratiu amb franqueig mixte ATM i segell engomat, i mata segells commemoratiu del primer dia d'emissió del segell (que no de l'ATM !).
Llegenda: Día Europeo de las Víctimas del terrorismo. Madrid 2 Abril 2004.

Variants, varietats, errors ...

Els suports adhesius d'aquest model, novament fabricat per la RCM-FNMT, presenten un error cíclic de fabricació, pel qual el disseny es va desplaçant cap avall i retorna a la posició original cada 21 etiquetes
En les imatges es mostren les dues posicions extremes :
 

1 = 22
21
Més informació ...


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
Els ATMs
a ESPANYA
Els ATMs
TÈRMICS
Emissions
2OO4
 ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 13.04.04. Darrera actualització:  02.09.04