ESPANYA. Emissions ATMs tèrmics  2OO4-O5  
Pintures (3).
Obres d'Enrique Jiménez Carrero

Enrique Jiménez Carrero és actualment el Cap d'Imatge i Disseny de la Direcció de Filatèlia, i té ja una ampla experiència en el disseny de segells i altres signes de franqueig.

Com a dissenyador gràfic en els darrers anys ha realitzat un bon nombre de segells per al Correu Espanyol, com per exemple les emissions Europa 2003 - El Arte del cartel, Amèrica-UPAEP de 2004 o 50 Aniversari de l'Associació Espanyola contra el càncer (2004).
Molt més relacionades amb les emissions ATMs, J. Carrero és l'autor del cartell anunciador de l'Exposició Mundial de Filatèlia España 2000, que es va reproduir tant en segells (tradicionals) com en una emissió ATM (Veure T29 (37) - España 2000) i també el segell emès el 2003 amb el logotips de l'Exposició Mundial de Filatèlia - España 2004.

L'emissió del primer d'aquests nous ATMs coincidia amb l'inauguració de l'Exposició de Pintura i Escultura de l'artista Enrique Jiménez Carrero al Museo de Bellas Artes de Badajoz.

Des del 1 de desembre de 2004 i fins el 30 de gener de 2005 es va poder visitar en aquest Museu un magnífic recull de la seva obra en els darrers 25 anys, amb un total de 60 peces exposades entre quadres i escultures.
Les obres que formaven part de l'exposició procedien de la Fundación Forum Filatélico, del mateix artista i també d'alguns col·leccionistes particulars.J. CARRERO. Carta desde mi tierra T104 (112)

El nom original del quadre és "Carta desde mi tierra, Plasencia", i es tracta d'una obra realitzada el 2004 en tècnica mixta, llenç sobre taula, de 120 x 55 cm. És propietat de l'autor.

Data d'emissió :
Desembre 2004 (1r dia conegut: 15.12.04)
47 x 26,5 mm. - Format tipus 3
Paper :
Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió : Offset a 4 colors i tinta invisible - Filigrana C
Impressió del valor :
Tèrmica en negre
Valors / Sèrie : 0,01 a 99,99 € / Sèrie: 0,27-0,52-0,77 €
Disseny i Fabricació :
RCM-FNMT. Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda y Timbre
Referència / Tiratge :
 
Clica sobre l'imatge per ampliar


Veure les variants bàsiques d'impressió


L'emissió ATM reprodueix la totalitat del quadre, un magnífic exemple del realisme pictòric que caracteritza l'obra de l'artista.

Per als amants de les curiositats, en el centre de la pintura apareix reproduïda una carta enganxada a la paret del fons amb cinta adhesiva. La carta està dirigida a la direcció postal del propi artista a Madrid, que -és clar- no farem pública aquí. Té el segell d'URGENT i està franquejada amb dos segells de la 2a. sèrie bàsica S.M.D. Juan Carlos I (1985-1992).
A la dreta, un fragment d'un quadre en força mal estat amb una vista de Plasencia i les seves dues catedrals.


J. CARRERO. Tarjeta Postal T107 (115)

El nom original és "La postal" i, com l'anterior, es tracta d'una obra realitzada el 2004 en tècnica mixta, llenç sobre taula, de 50 x 102 cm. És també propietat de l'autor.

Data d'emissió :
Febrer de 2005 (1a. data coneguda: 17.02.05)
47 x 26,5 mm. - Format tipus 3
Paper :
Tèrmic autoadhesiu fosforescent
Sistema d'impressió : Offset a 4 colors i tinta invisible - Filigrana C
Impressió del valor :
Tèrmica en negre
Valors / Sèrie : 0,01 a 99,99 € / Sèrie: 0,28-0,53-0,78 €
Disseny i Fabricació :
RCM-FNMT. Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda y Timbre
Referència / Tiratge :
 
Clica sobre l'imatge per ampliarENRIQUE JIMÉNEZ CARRERO  (1953- Granadilla, Cáceres)

Enrique Jiménez Carrero
nació en 1953 en la localidad cacereña de Granadilla. La construcción del Embalse de Gabriel y Galán y la consiguiente expropiación de su pueblo, le obligó a marcharse a los ocho años con su familia a Plasencia.
Su formación artística comienza en 1976, en la Escuela de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife y continúa desde 1979 en la de San Fernando de Madrid, donde se estableció definitivamente y desarrolla en la actualidad su trabajo en la Dirección de Filatelia de Madrid responsabilizándose de las exposiciones mundiales de Filatelia y del Departamento de Imagen y Diseño.
Carrero es esencialmente pintor, pero, desde siempre gustó de participar en otros ámbitos artísticos e hizo trabajos en los campos de la ilustración de libros, el cartelismo y la decoración teatral. Su inquietud estética y su espíritu de investigador plástico le lleva en los últimos tiempos a expresarse con nuevos planteamientos pictóricos y a adentrarse cada vez más en el mundo de la escultura.
La pintura de Carrero, si queremos enmarcarla, hay que hacerlo dentro del Realismo pictórico, que nos aproxima a una pintura inteligible, tradicional, eterna, figurativa, demostrativa del que domina el oficio de los pinceles. Los temas de su pintura remiten a referencias del pasado y a recuerdos infantiles, que se advierten en obras de su primera época, donde entre los elementos de la composición aparecen antiguas fotos, juguetes y zapatitos sobre una frecuente repisa. Otras obras son alusiones a la ausencia humana mediante la presencia de huellas dejadas en estancias vacías. La mujer como amante, madre, joven enamorada o niña es tema recurrente, así como los bodegones, herederos de la mejor tradición realista española. El retrato de fina captación realista y psicológica nos manifiesta sus dotes para este género.
Elementos importantes e identificadores de las obras de Carrero son la utilización de los azulejos lisos, lechosos, lascados en los bordes y húmedos. El colorista zócalo de cerámica nazarí y la cromática cenefa de cerámica mudéjar. Con este recurso y con otros, el pintor logra magníficos bodegones y desnudos femeninos.
El dominio de los reflejos, las logradas transparencias, las veladuras y el juego de diferentes planos, nos sitúan en un mundo mágico, ambivalente, de ilusiones ópticas y próximo a evocaciones surrealistas en ocasiones.

(Fuente de información: Museo de Bellas Artes de Badajoz)

INICI   PÀGINA
PRINCIPAL
  Els ATMs
a ESPANYA
 
Els ATMs
TÈRMICS
 
Emissions
2OO4
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 07.12.04. Darrera actualització:  02.03.05